Och ljuset lyser i mörkret, och mörkret har inte övervunnit det, skriver aposteln Johannes i sitt evangelium. Det krävs inte särskilt mycket ljus för att lysa upp ett mörkt rum, och det krävs bara lite hopp för att hålla ut i en svår tid. Låt oss därför påminna varandra om att det finns hopp! Det kommer inte alltid vara såhär, och oavsett vad vi går igenom så finns det en Gud som älskar oss och bär oss genom livet.

Saknar du de vanliga rutinerna, möjligheten att träffa släkt och vänner, åka till jobbet, gå och handla…? 2020 har inneburit en stor omställning på många sätt. Många upplever också en större ensamhet och brist på glädje. Åbytorp är ett litet samhälle där många, men inte alla, känner varandra. Låt oss alla som bor här hjälpas åt att se, peppa, komma ihåg och uppmuntra varandra! Små initiativ kan betyda mycket – och alla kan vi betyda något för någon.

Så när det är möjligt…

  • Säg hej till någon du inte redan känner!
  • Kolla om din granne behöver ha något handlat… om du själv ändå ska åka till affären.
  • Bjud någon på en kopp kaffe i din trädgård.
  • Ta med någon mer på din promenad eller joggingrunda!
  • Ring upp en åbytorpare du inte träffat på länge!
  • Skriv en hälsning av uppmuntran och lägg i en postlåda.
  • Rasta hunden tillsammans med en annan hundälskare!

För mer tips, ladda ned vår Överlevnadsguide under isoleringen!

NÅGON ATT PRATA MED… 

Vill du prata med någon om din situation, dina tankar och funderingar just nu? I Betaniakyrkan finns David Axelsson och Linda Hambre. De är båda pastorer med tystnadsplikt. De samtalar gärna med dig!
David 070-856 15 35 och Linda 073-938 13 50.

HOPPETS STIG

I allas vårt motionsspår (med start i slutet av Sillagatan) finns nu uppsatt ett antal goda och kloka ord av hopp. Ord att tänka på, reflektera över och ta till sig… vi hoppas de ska ge dig hopp och hjälpa dig att hålla ut!

SMILE ÅBYTORP

Om du är ute och går kommer du snart upptäcka smile-symboler lite här och var.  Vid varje ”smile” finns en kort uppmuntrande text med något du kan göra, minnas eller tänka på! Vi hoppas det hjälper dig att kunna le… mitt i allt.

 

Låt oss hjälpa och uppmuntra varandra!