Peak20

Vi är mitt uppe i hösten, men redan nu ser vi fram emot sportlovet. Vi är övertygade om att det kommer bli årets fetaste vecka, för då är det äntligen dags för Peak20! Det är lägret för dig som vill åka till fjällen, hänga med nya och gamla vänner och hitta på massa roliga grejer. Läs mer här och haka på!

Vad händer?

Peak20 är ett sportlovsläger för dig som går på högstadiet eller gymnasiet. Vi åker buss till Vemdalen, bor på en lägergård och har roliga dagar och kvällar tillsammans.

På dagarna finns det flera olika aktiviteter man kan välja mellan. Alpin skidåkning, längdskidåkning, pulka, lekar och tävlingar är några av de möjligheter som finns. Bussen går till skidanläggningen så du som längtar efter skidåkning kan få fem heldagar i backen eller längdspåret. Självklart behöver du inte åka skidor. Varje dag kommer det finnas massa roliga planerade aktiviteter hemma på lägergården. Det finns helt enkelt nåt för alla!

På kvällarna är det middag, gemensamma samlingar och fritid på lägergården. På samlingarna kommer vi ha underhållning, spex och tävlingar. Vi vill att Peak20 ska vara en plats där man både har sjukt kul och kan prata om livet. De samtalen får vi chans att ha i våra mindre grupper. Ledare på lägret kommer även berätta om sin tro på Gud. Utöver samlingarna finns det tid för massa gött häng. Dessutom kommer vi få chansen att åka snöskoter en kväll!

När är det?

Lägret är lördag 15 – fredag 21 februari 2020, alltså på sportlovet vecka 8. Vi åker buss från Åbytorp på lördag morgon och kommer hem på fredag kväll.

Boende

Vi bor på Nederhögens Vildmarkscenter i Vemdalen. Vi sover i sängar i flerbäddsrum, killar och tjejer var för sig. Alla bor i samma hus och det finns bl.a. pingisbord, biljardbord och bastu.

Mat

All mat på lägret ingår. Vi äter frukost tillsammans på gården innan vi delar upp oss. Då får du även göra i ordning din matsäck med mackor och termos som du har till lunch. Några dagar kan det bli korvgrillning på lunchen. När vi kommer hem på kvällen blir det lagad middag och när man börjar bli hungrig igen senare på kvällen finns det kvällsmacka.

Pris

Hur mycket lägret kostar beror på hur många dagar du vill ha liftkort och hur gammal du är. Du får själv välja hur många dagar du vill åka i backen och du kan välja mellan 0, 3 och 5 dagar. Om du inte vill åka i backen alla dagar finns det andra aktiviteter att göra de dagarna. Priset för liftkort är högre om du har fyllt 18 år och därför är också lägerpriset högre.

Under 18 år:
Liftkort 0 dagar: 1 800 kr
Liftkort 3 dagar: 2 500 kr
Liftkort 5 dagar: 3 000 kr

18 år och uppåt:
Liftkort 0 dagar: 1 800 kr
Liftkort 3 dagar: 2 700 kr
Liftkort 5 dagar: 3 400 kr

I priset ingår resor, boende, mat, aktiviteter och liftkort. Det som inte ingår är mat på dit- och hemvägen och eventuell skidhyra. Det kommer gå att hyra skidor i Vemdalen och vi ledare kommer hjälpa till på plats. Ett tips är att låna grejer på Fritidsbanken i Kumla. Där kan man låna utrustning gratis i upp till två veckor.

Om priset skulle vara ett problem finns möjlighet att söka lägerstöd. Tveka inte att kontakta oss för ett samtal om er situation så ser vi över möjligheten att subventionera en del av lägrets kostnad.

Anmälan

Visst låter det kul?! Då är det dags att anmäla sig. Kryssa i Kommer i Facebookeventet Peak20, men det räcker inte som anmälan. Du anmäler dig på den här länken:

Anmälningsformulär

Om du är under 18 år måste du ha målsmans godkännande. Sista anmälningsdag är 15 januari, men det finns ett begränsat antal platser så se till att anmäla dig redan idag innan platserna tar slut. Alla som anmäler sig innan jul (senast 23 december) får 100 kr rabatt!

Arrangör

Peak20 arrangeras av BeU, Betaniakyrkan Åbytorps ungdomsarbete. Vi heter BeU för att vi vill vara en plats dit du får komma och vara precis som du är, som dig själv. Be You helt enkelt!

Mer info

Mer detaljerad information kommer när du har anmält dig och lägret närmar sig, men tveka inte att höra av dig om du har frågor eller funderingar och vill veta mer om lägret.

Kontakta Betaniakyrkans ungdomsledare Johannes Eliasson på 0763–393838 eller johannes@betaniakyrkan.nu eller DM:a lägrets Instagram.

Följ Peak20 på Instagram under @beu_peak och #peak20. Kryssa i Kommer i Facebookeventet Peak20.

Välkommen med på årets fetaste vecka – Peak20!