VFV - Facebook

Söndag 12 maj blir en eftermiddag fylld med olika aktiviteter i Åbytorp. Välkommen att läsa mer!

Här är schemat för dagen. Mer info om allt som händer hittar du längre ner i texten.

14.00 – Kvartersloppis på gatorna i Åbytorp
15.00 – Familjekul med aktiviteter, hoppborg, fika etc.
15.15 – Anmälan till loppet Varva för världen öppnar
15.45 – Gemensam uppvärmning inför loppet
16.00 – Start för Varva för världen
16.30 – Prisutdelning
17.00 – Kvartersloppis och Familjekul avslutas

Varva för världen

Spring, lunka, gå eller heja och var med och bidra till barns skolgång!

Tycker du om att träffa människor, röra på dig och att barn får en bättre framtid? Då är detta grejen för dig! Betaniakyrkan Åbytorp tillsammans med Ge för livet anordnar Varva för världen – ett lopp för alla åldrar.

I höstas besökte ungdomsgruppen i Betaniakyrkan organisationen Bread of Life i Serbiens huvudstad Belgrad. De jobbar bland annat med läxläsning i utsatta områden för att ge barn en bättre framtid. Sedan projektet startade har detta lett till stora förbättringar av skolresultaten. Vi vet att det går att göra ännu mer och därför vill vi som var där och besökte eleverna hjälpa dem genom ett välgörenhetslopp.

Ett lopp för alla

Varva för världen är ett lopp där alla kan delta. Under 20 minuter springer eller går du så många varv du vill och orkar på banan som är 570 meter inne i Åbytorp med start vid Betaniakyrkan. Du kan ta dig runt själv eller tillsammans med andra. Vi vill även uppmuntra dig att klä ut dig. Ju konstigare, desto bättre. Pris utlovas för bästa utklädnad!

Varje varv gör skillnad

Inför loppet vill vi uppmuntra dig att fråga släktingar och vänner om de vill lova att ge en viss summa för varje varv du springer. Om du till exempel har fem sponsorer som lovar att ge 10 kr per varv och du lyckas springa fem varv får du in 250 kr som går direkt till Serbien. Du eller dina föräldrar samlar själv in pengarna från dina sponsorer och swishar vidare pengarna till Betaniakyrkan. Vi för vidare pengarna till Serbien via Ge för livet som har 90-konto och granskas av Svensk Insamlingskontroll. Vi kan därför garantera att alla insamlade pengar går direkt till ändamålet i Serbien.

Alla är självklart varmt välkomna oavsett om man vill samla in pengar eller inte. Det är helt frivilligt.

Priser

Detta är inget tävlingslopp utan en kul grej där alla kan vara med, men för att spetsa till det lite kommer vi dela ut tre priser:
–  Bästa utklädnad
–  Flest varv
–  Mest insamlade pengar
Alla barn som deltar får en överraskning!

Anmälan

Du behöver inte anmäla dig till loppet på förhand utan kom och anmäl dig vid utsatt tid på den stora dagen. Loppet är gratis.

Kvartersloppis

Det blir kvartersloppis i Åbytorp även denna vår! Alla som vill är välkomna att ställa upp ett bord utanför sin dörr eller sitt garage. Passa på att sälja dina egna saker eller fynda andras. Kvartersloppisen pågår kl. 14-17.

Marita Nilsson som driver Min Lilla Bod på Långgällagatan samordnar loppisen. Vill du ställa ut ett bord? Meddela Marita senast måndag 6 maj på marita.astrid.nilsson@hotmail.com. Uppge namn och gatuadress. Vi kommer ta fram en lista/karta så man ser vilka som deltar.

Familjekul

För femte året i rad blir det Familjekul! Detta öppnar kl. 15. Här finns massa roliga aktiviteter och utmaningar för alla åldrar! Bland annat kommer hoppborgen vara på plats. Familjekul hittar du i och runt Betaniakyrkan.

Under hela dagen kommer grillen och serveringen vara igång. Passa på att köpa en hamburgare, en kopp kaffe, lite fika eller något annat gott.

Sprid detta

Det finns ett Facebookevent som heter Varva för världen Åbytorp. Kryssa gärna i att du kommer, dela eventet och var med och sprid informationen om dagen så att vi blir riktigt många som är med.
Hör gärna av dig om du har frågor.

Varmt välkommen!

P.S. Om du vill läsa mer om läxläsningsprojektet i Serbien, kolla här!