Barn har en särskild plats i Guds hjärta. Det vill vi att barnen ska ha hos oss också. Vi vill att vår kyrka får vara en plats där barn känner sig hemma, upptäcker att det finns en Gud som älskar dem, får goda vänner och där man blir en självklar del i en större gemenskap. Våra grupper är öppna för alla barn. Vi försöker kontinuerligt jobba med våra aktiviteter och grupper så att de ska möta olika slags behov.

Här är aktiviteter och grupper som vänder sig till barn upp till 12 år. Vill du veta mer om vad som händer för just barn tar du kontakt med Susanne Olofsson Kontakt

Gudstjänst för alla åldrar

Varje söndag firar vi gudstjänst i Betaniakyrkan. Sedan några år tillbaka så börjar vi alltid gudstjänsten tillsammans med alla åldrar. Därefter inbjuder vi alla barn att vara med i någon av Söndagsskolans olika grupper eller i Bibelklassen. Efter Söndagsskola och Bibelklass återsamlas vi för gemensamt kyrkfika.

Söndagsskola

Söndagsskolans grupper vänder sig till barn från cirka 3 år upp till årskurs 3. Idag finns fyra olika åldersgrupper. Här kollar vi in Bibelns berättelser, träffar kompisar, pratar, leker och kan också stötta varandra på olika sätt. Barnen i Söndagsskolan har också ett eget projekt dit man ger pengar. Vårt projekt är ”Place of Restoration” där utsatta barn i Sydafrika får hjälp och en ny chans. Några gånger per termin blir det även ”Skojtajm” då alla olika grupper gör någon rolig aktivitet tillsammans.

Söndag kl 10.00-ca 11.30

Bibelklass

Efter en gemensam gudstjänstdel för alla åldrar möts Bibelklassen till sin egen grupp. Här får man bekanta sig med sin egen Bibeln och lära sig mer om de olika berättelserna och Bibelns röda tråd. Det här är en grupp där man både klurar och har roligt tillsammans. Bibelklassen vänder sig till barn från årskurs 4 och uppåt, men fokus i undervisningen ligger på cirka 10-12 år.

Söndag kl 10.00-ca 11.30

Drag med hela familjen

Draget är en aktivitet som riktar sig till hela familjen. I ett alltmer splittrat samhälle känns det viktigt att erbjuda aktiviteter där barn och föräldrar får chans att göra roliga saker tillsammans. En vardagskväll i veckan möts vi i kyrkan och kan då välja på exempelvis utelek, pyssel, bakning, sång, tjejgrupp, killgrupp, kör, innefotboll… Vi försöker löpande erbjuda olika intressegrupper som passar både barn och vuxna. Man väljer att vara med i en grupp för 3-4 gånger och sedan kan man välja ett nytt intresse. Ett par gånger per termin är det storsamling där alla grupper möts för en festlig kväll med till exempel drama, lekar, utmaningar, fika och andakt.

Torsdagar kl 18.00-19.00 (Incheckning från kl 17.45)
Barn under 7 år deltar i vuxens sällskap

För de minsta

Under många år har vi haft Öppen Förskola på fredag förmiddagar. Under våren vill vi prova att erbjuda aktiviteten Sjung med ditt barnUnder ett antal fredagar förmiddagar i vår får du möjlighet att både friska upp gamla sånger och lära dig några nya. Gruppen vänder sig till dig förälder med barn 1-3 år. Är du intresserad av att vara med, anmäl ditt intresse till Susanne Olofsson, som också kommer att hålla i samlingarna. Kontakt

Fredag förmiddag (exakt tid meddelas de som anmält intresse).

Läger

Vi gillar läger och åker gärna både sommar och vinter. Alla barn i våra grupper som vill får följa med. Vi deltar främst i de större regionlägren Vinter Smajl, Sommar Smajl samt Sång & Danssmajl på Hjälmargården. Information om aktuella läger får man genom ledarna i våra olika aktiviteter.

Barnteater för hela familjen

Ett par gånger om året brukar vi bjuda in till barnteaterföreställningar i vår kyrka. I olika föreställningar på Frasses Allservice möter vi Kluriga Clary, Beda Bengtsson och journalisten Kajsa Kvist. I Frasses Allservice ramlar det in figurer som behöver hjälp med både det ena och det andra. På ett roligt och enkelt sätt lyfter vi fram de goda värden som den kristna tron står för exempelvis alla människors unika värde, vikten av att se och bry sig om varandra, att ha goda förebilder…

Föreställningarna vänder sig till hela familjen. I samband med teatern finns också möjlighet att äta lunch eller fika tillsammans och fortsätta samtalet i familjen. Föreställningen är gratis och lunch/fika håller familjevänliga priser.

Aktuella föreställningar hittar du i vår Kalender. Du kan också följa vår Facebooksida.

Jesus välsignade barnen – det vill vi också göra

Vill du att vi ska be för ditt lilla barn? Jesus sa att Guds rike tillhör barnen. I Bibeln läser vi att Jesus tar upp barn i sin famn och välsignar dem. Därför känns det viktigt för oss att vid några speciella tillfällen ge föräldrar i vår församling möjlighet att lyfta fram sina nyfödda barn i gudstjänsten, så att vi alla får vara med och be och välsigna dem. Det kallar vi för barnvälsignelse.

Bibeln Markusevangeliet 10: 13-16

För att vara med i en barnvälsignelse behöver man anmäla sig i förtid. Vill du samtala vidare om detta med barnvälsignelse eller veta kommande datum för barnvälsignelse? Kontakta någon av våra pastorer.