Ett år. Med Gud. Med varandra.

Kallar du dig kristen? Ateist? Tveksam? Eller har du aldrig funderat över tro? Bra! Då platsar du på konfan! Under ett år kommer vi tillsammans ställa svåra frågor, läsa Bibeln och lyssna på undervisning kopplad till livet med Jesus – men också fika, hänga och få chansen att växa i de vi är.

Information

För: För alla som går i 8:an eller 9:an till hösten. Inga förkunskaper krävs!

Kostnad för konfaåret: 500 kr (för att täcka kostnader för material och fika mm)

Kostnad för lägret: 500 kr

Samlingstid: Onsdagar kl 15.30-17.30

Terminstider: 18/9 2021 – 1/6 2022

Läger: Vi kommer åka på ett weekendläger som börjar fredag eftermiddag/kväll och avslutas på söndagen. Preliminärt 28-30 maj 2021.

Frågor & svar

Vad går konfan ut på?

Konfan som vi anordnar går ut på att få kunskap om Gud, bibeln och den kristna tron – men också att lära känna nya vänner och växa i de vi är. Vi kommer öva på att läsa bibeln tillsammans och lyssna på föredrag, men också lägga tid på samtal, gemenskap och reflektion.


Måste jag vara kristen eller döpt för att få gå konfan?

Nej. Alla är välkomna oavsett bakgrund och förkunskaper! Konfan som vi anordnar avslutas inte med en bekräftelse av dopet – som i exempelvis luthersk tradition – utan går ut på att lära sig mer och få verktyg inför framtiden. Vill man döpa sig i slutet av konfaåret som ett tecken på sin tro får man självklart göra det. Detta kommer vi prata mer om på vårterminen.


Hur ser en konfasamling ut?

De kommer inledas med fika och gemenskapsbyggande aktivitet. Efter det får vi lyssna på ett kort föredrag och sedan samtala i grupper. Därefter kommer vi göra ett kort bibelstudium och slutligen prata och reflektera om livet och tron.

Kontaktuppgifter

 

David Axelsson, Betaniakyrkan Åbytorp, david@betaniakyrkan.nu, 0708-561535