Vi vill att vår kyrka ska vara en plats där tonåringar och unga vuxna känner sig hemma, upptäcker att det finns en Gud om älskar dem, får goda vänner och blir en självklar del i en större gemenskap. Våra olika samlingar och aktiviteter är öppna för alla ungdomar. Vi försöker kontinuerligt jobba med våra aktiviteter och grupper så att de ska möta olika slags behov.

Här är aktiviteter och grupper som vänder sig till unga från 13 år och uppåt. Vill du veta mer om vad som händer för just ungdomar tar du kontakt med vår ungdomsledare Johannes Eliasson. Du kan också följa oss på Instagram och Facebook under @beuabytorp.

BeU

Fredagskvällarna är tonåringarnas kväll i kyrkan. Vi vill att du ska känna att du kan komma precis som du är. BeU helt enkelt. Varje fredag äter vi middag, har någon form av andakt och gör andra roliga saker tillsammans. Vad vi gör styrs mycket av ungdomarnas önskemål. Vi vill tillsammans växa i gemenskap med Gud, varandra och andra och fredagskvällarna präglas av den visionen. Det här är en perfekt plats att möta vänner och bjuda med kompisar till. Här får du landa efter en vecka i skolan och fylla på med ny energi och glädje.

Fredagar kl. 18.00-ca 22.00

BeCause

Vill du träffas i en mindre grupp och diskutera livets små och stora frågor? Är du nyfiken på Bibeln och vill tillsammans med andra ungdomar försöka förstå vad den säger? Då är detta gruppen för dig. Vi vill försöka hitta svar och tillsammans räta ut frågetecken till därför. BeCause helt enkelt. Vilka ämnen vi pratar om styrs mycket av vad du är intresserad av eller funderar på. Vi tror det är viktigt att ha en mindre grupp där man får prata, uppmuntra och be för varandra och tillsammans lära känna Jesus bättre.

Tisdagar kl. 19.00-ca. 21.00

Konfa

Vill du upptäcka mer av vem Gud är och vad det betyder för dig? Går du på högstadiet? Då är konfa något för dig. Tillsammans med Kumla Pingst, Johanneskyrkan och Fylstakyrkan har vi konfirmationsundervisning under läsåret 18/19. Året ger en grundläggande genomgång av den kristna tron och vad den innebär för oss idag. Vi träffas varje tisdag efter skolan från september till maj och fikar innan vi har en lektion. Under året kommer vi även åka på läger.

Vi har dragit igång, men det finns fortfarande chans att haka på. Kontakta Johannes Eliasson för mer information.

Tisdagar kl. 15.15-16.45 i Fylstakyrkan, Kumla

Läger

Vi gillar läger och åker gärna både sommar och vinter. Alla tonåringar i våra grupper som vill får följa med. Vi deltar främst i de större regionlägren på Hjälmargården. Här arrangeras bland annat VinterChili, SommarChili och XL. Mer information om aktuella läger får du genom ledarna på våra olika aktiviteter.